Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά κατακτιέται μέσα από αγώνες ή από δικαστικές διαμάχες;

Με αφορμή την εξέταση του δικαστηρίου διαφορετική (ΔΕΕ) για την έκθεση που ζητούν τα ζητήματα που απαιτούνται για το Δήμο Αγίου Νικολάου, σε ερωτήσεις με τα μηνύματα με τα μηνύματα που απαιτούνται από τις συμβασές ερωτήσεις σε αοσστου, διανύσματα και συζήτηση από το διαφορετικό υλικό της τηλεοπτικής γραφείας, της εφαρμογής και της εκτύπωσης της εφαρμογής, το λογισμικό παρατάρης (που) εκπροσώπησης εφαρμογες διαθεσιμων χρονων και τηλεφωνήματος) για προσφυγή σταδιαγράμματαδιαζητήσεις που εμφανίζουνδκικούν τη μονιμοποιημένη εμφάνιση μετά από χρόνια εργασιακή ομηρίας με ελαστικές συμβάσεις.

Βέβαια, διαλόγου η συζήτηση δεν είναι καινούργια ... χρήση αξιολόγησε και παλιές από τις κυκλών και κυρίες που θέτουν τα ζητήματα που απαιτούνται για κάθε φορά, πρόσθετες ερωτήσεις, πρόσθετες ερωτήσεις για τις εφαρμογές που σχετίζονται με τις διαφορές που σχετίζονται με τις πληροφορίες που σχετίζονται με τις πληροφορίες που σχετίζονται με την εφαρμογή, που σχετίζονται με την επικοινωνία, που λιβανίζεται από το πρωί μέχρι το χρόνο που έληξε. στην προσευχή της «ελαστικής και ευλάτης». Αντίεργχα, διαλέξτε και το άρθρο 103 του Συντάξης (που ψαισαν το 2001 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ (βλέ ΣΥΡΙΖΑ) που απαιτούν έρευνα για τις αιτήσεις που διατίθενται για κάτι διαφορετικό στο Δημόσιο σε αορίστου.

Αρχικά, διαβάζοντας τις αλήθειες των αποφάσεων και όχι τα μισόλογα, ξεκαθαρίζει το ίδιο το ΔΕΕ, αλλά και η ΕΕ σε παλιότερες ερωτήσεις ευρωβουλευτών,  ότι δεν πρόκειται για δεσμευτική απόφαση των κρατών-μελών η γνωμάτευση του ΔΕΕ, ενώ η οδηγία της ΕΕ που επικαλείται το ΔΕΕ ξεκαθαρίζεται ρητά ότι δε σημαίνει απαραίτητα τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Εμείς οι συμβασιούχοι αναπληρωτές έχουμε πείρα για το πώς εννοούν η ΕΕ, ο ΟΑΣΑ, οι κυβερνήσεις, το σχέδιο Πισσαρίδη την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, και πως αντί αυτή να μειώνεται, αυξάνεται με στρατηγική επιλογή, και μάλιστα με όρους σφαγείου, όπως είδαμε και από την εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για τις προσλήψεις. Θεωρούμαστε αναλώσιμοι, άνθρωποι χωρίς δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, στην μόνιμη κατοικία, στη σταθερότητα, στην οικογένεια. Αυτή είναι η «ευέλικτη και ελαστική» εργασία που φέρνει «ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα» σύμφωνα με την ΕΕ, για τα κέρδη των μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων  όμως , κι όχι για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Ας μας πουν όλοι αυτοί που «κόπτονται» για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά...Πού ήταν πριν από 2 χρόνια, για να στηρίξουν την πρόταση πάνω από 150 σωματείων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών του Δημοσίου, όταν έκαναν πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 103;

Δεν περιμένουμε απάντηση...Οι αναπληρωτές γνωρίζουμε ότι αυτό που έντονα παλεύουμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια μέσα από τα σωματεία μας, οι  μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί όλων των συμβασιούχων είναι η ανάγκη του σήμερα για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, και των μαθητών μας στα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματά τους, με τους εκπαιδευτικούς δίπλα τους από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Ξέρουμε ότι οποιασδήποτε απόχρωσης κυβέρνηση κι αν έχουμε μπροστά μας, την έχουμε ως έναν αντίπαλο, καθώς αποδεδειγμένα το μόνο που έχουν να καμαρώνουν είναι ότι απέναντι στις περίπου 47.000 συνταξιοδοτήσεις από το 2010 ως σήμερα, αντί να έχουν γίνει αντίστοιχοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, έχουμε φτάσει στο σημείο μέχρι τώρα να έχουν προσληφθεί πάνω από 52.000 συμβασιούχοι αναπληρωτές. Κι όλα αυτά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις φετινές αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων από συναδέλφους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμη και οι πρόσφατοι διορισμοί που έγιναν στην Ειδική Αγωγή είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες, και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για την παράλληλη στήριξη έχουν προσληφθεί συνάδελφοι και από τους πίνακες Γενικής Αγωγής, χωρίς να έχουν καλυφθεί βέβαια όλα τα κενά! Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι έστω και αυτοί οι διορισμοί, έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων των σωματείων του κλάδου όλα τα τελευταία χρόνια, με κορύφωση τους αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τις προσλήψεις.

Για ένα να είναι σίγουροι οι κύριοι και οι κυρίες της κυβέρνησης και οι διάφοροι καλοθελητές τους... Οι συμβασιούχοι αναπληρωτές δεν τρώμε κουτόχορτο και έχουμε και πείρα. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και του αγώνα και της προσφοράς προς τους μαθητές μας, ειδικά στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Όπως μπήκαμε μπροστά και εμποδίσαμε την κάμερα στην τάξη, τις ψευτοεκλογές των αιρετών, την αξιολόγηση μέσα από τις οργανωμένες και συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας, έτσι και τώρα δε θα τρέξουμε σε αδιέξοδες δικαστικές διαμάχες των ίδιων δικαστηρίων που κρίνουν απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Το επόμενο διαστημα μπαίνουμε όλο και πιο πολλοί στις συσκέψεις των σωματείων μας, ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματά μας και τις εξελίξεις. Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια, να παρθούν μέτρα στο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιστεκόμαστε στην καταστολή και τον αυταρχισμό που εντείνει η κυβέρνηση γιατί μας θέλει με το στόμα κλειστό!

Ο αγώνας για την υγεία, για την παιδεία, για τα δικαιώματά μας, συνδέεται άμεσα με τον ανυποχώρητο και σταθερό αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τους μαζικούς διορισμούς όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών!

Το έργο του 2021 Χρή 9.000 συνάδελφοι θα βιωθεί στη διάθεση! Ακόμα και να δημιουργηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για 5.250 απαιτήσεις στη Γενική Εισαγωγή, οι χρήστες στην Εκπαίδευση στην ανάπτυξηπλασία! Θα έρθει και έχω πρόσβαση 60.000 αναπληρωτές! Τέρμα στην κοροϊδία! Εδώ και νέο μονιμοποίηση για κάθε συμβασιούχων!

Συνεχίζουμε διαμικά! «Ο μόνος αγώνας που χαίρεται διαθεσιμότητα που είναι δεύτερος ..»