Ρεσιτάλ «ετοιμότητας» η χαοτική και απαράδεκτη κατάσταση με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών!!!

 

Θεατές ενός πραγματικού ... "ρεσιτάλ ετοιμότητας " του υπουργείου μπροστά στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έγιναν αυτές τις πρώτες ήμερες λειτουργίας των σχολείων των εκπαιδευτικών, βλέποντας εκατοντάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές να μετακινηθούν από τα σχολεία τοποθέτησής τους!

Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας πραγματοποιήθηκαν εκ νέου τοποθετήσεις αναπληρωτών αφού η διαδικασία των αποσπάσεων των μονίμων συναδέλφων έγινε μετά από τις προσφορές των αναπληρωτών (!!!) με αποτέλεσμα τα ελάχιστα κενά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, να μην είναι και τα σωστά. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας όπου εκατοντάδες συνάδελφοι αφού τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους, βρέθηκαν εκ των υστέρων ότι είναι ... υπεράριθμοι αφού τα σχολεία αυτά είναι ... χωρίς κενά (!!!), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία και να δημιουργηθούν σοβαρές αδικίες με βάση την κατάταξη στους πίνακες.

Αν νομίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση ότι μπορούν να κρύψουν αυτό το χάλι με να μην διαφημίσουν την αποστολή ενημερωτικών SMS (που πραγματικά ούτε η ίδια η υπουργός να μας το έστελνε στον καθένα προσωπικά, με την απαράδεκτη καθυστέρηση που υπήρξε!), τότε είναι βαθιά γελασμένοι. Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια και ας φροντίσει οι αλγόριθμοι του υπουργείου να λειτουργούν με τέτοιον τρόπο που να τοποθετούν όλους του αναπληρωτές σε μία φάση, στα σωστά σχολεία, με βάση τη θέση τους στον πίνακα, χωρίς καμιά ταλαιπωρία και μάζεμα χαρτιών πάλι από την αρχή και καλύπτοντας όλα τα πραγματικά κενά πριν υποδεχθούμε τους μαθητές μας στα θρανία. Όταν όμως ο πυρήνας της πολιτικής σου είναι η ελαστική εργασία και έχεις κάνει σημαία την αδιοριστία και το τσάκισμα των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, τότε ακόμα και οι πιο σύγχρονοι αλγόριθμοι «κρασάρουν» και το μόνο που έχεις να μοστράρεις για «ψηφιακό κράτος» είναι ο τραγέλαφος που ζήσαμε με το SMS, που άλλωστε είναι και τεχνολογία 30 χρόνων!

Ας αφήσουν λοιπόν την προκλητική έπαρση εκεί στο υπουργείο ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων γιατί η πραγματικότητα είναι αμείλικτη τόσο όσον αφορά το μπάχαλο με τις τοποθετήσεις και το πετσόκομμα των πραγματικών κενών που (δεν) δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και σχετικά με τα για άλλη μια χρονιά ανύπαρκτα μέτρα υγειονομικής προστασίας μέσα στα σχολεία ενάντια στην επέλαση της πανδημίας.

Εδώ και τώρα να δοθούν όλα τα κενά, και να καλυφθούν άμεσα, με διαφάνεια στις τοποθετήσεις, ώστε να μην αδικηθεί κανένας συνάδελφος  και τα σχολεία να ξεκινήσουν χωρίς κενά και ελλείψεις!

Συμμετέχουμε όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στις 13:00! Διεκδικούμε ασφαλή σχολεία, μόρφωση για τα παιδιά, σταθερή δουλειά για όλους!