ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/3 κινητοποίηση στη Βουλή(13:00) και στο Υπουργείο Εργασίας (14:00) από αναπληρωτές και σωματεία εκπαιδευτικών. Αρχικά στη Βουλή, μετά στο Υπουργείο Εργασίας και μετά πάλι στη Βουλή!

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των νέων συναδέλφων καθώς και τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Βόλου.

Στη Βουλή οι αναπληρωτές με τα σωματεία τους καθώς και με φοιτητές απαιτήσαμε την απόσυρση της τροπολογίας και μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα! Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: μην υποτιμάτε τα βασικά πτυχία έχουνε αξία δεν είναι κουρελόχαρτα, παρτε πίσω την τροπολογία δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία, στόχος ο διορισμός γενικός ξεσηκωμός, 16 χρόνια η ίδια η ιστορία αναπλήρωση και ανεργία.

Αντιπροσωπεία των παρευρισκόμενων συναντήθηκε με τον κ. Βούτση, από τον οποίο λάβαμε πολύ αγάπη... αλλά δήλωσε αναρμόδιος (!) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θα μεταφέρει τα αιτήματα μας από καρδιάς...”

 

Συνάδελφοι, ξεκαθαρίζουμε ότι το πτυχίο του κάθε συναδέλφου πρέπει να είναι το εισιτήριο του για την δουλειά και όχι κορνίζα για τον τοίχο...

 

Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο και στην εκπαίδευση προσπαθεί με “παιδαγωγικά κριτήρια” να μας πείσει ότι είναι πρωτοποριακό ένας δάσκαλος να διδάσκει τα πάντα και οι τάξεις να έχουν μέγιστο αριθμό μαθητών τους 27! Αυτό είναι πισωγύρισμα! Ταυτόχρονα λέει πως ότι εκπαιδευτικό προσωπικο του “περισσεύει” θα κάνει τα πάντα...

Από όλη αυτή την κατάσταση συνάδελφοι, βγαίνουμε όλοι χαμένοι, κανένας μας δεν κερδίζει από την γενίκευση της αδιοριστίας – και ας λένε κάποιοι “καλοθελητές” ότι κάποιοι διακιώνονται... Κανένας μας δεν δικαιώνεται με το να γυρίζει κάθε χρόνο την Ελλάδας έχοντας συνεχώς άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον καθώς και με λιγότερα εργασιακά δικαζιώματα κάθε χρόνο.

Αλλά οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την κατάσταση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας είναι οι ίδιοι οι μαθητές μας , που δεν ξέρουν να θα έχουν δάσκαλο – καθηγητή, πότε θα έρθει, πόσες ώρες μαθημάτων θα έχουν χάσει ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και ο κατόλογος δεν έχει τέλος.... Σε πιο επιβαρυμένη θέση βρίσκονται οι μαθητές μας στην Ειδική Αγωγή που μέχρι να αναπτύξουν σχέση με τον εκπαιδευτικό – εμείς απολυόμαστε!

 

Τη μόρφωση των μαθητών μας, τη δουλειά μας και την ζωή μας δεν την παζαρεύουμε!!!

 

Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε καμία Κυβέρνηση και σε κανένα Υπουργείο να τρίβουν τα χέρια τους ότι “τσακωνόμαστε” για το ποιός θα δουλέψει με λιγότερα δικαιώματα! Όλοι οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και τους μαθητές μας να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά τα παιδιά και που η ελαστική εργασία δεν θα έχει καμία θέση!! Ένα σχολείο που όλα τα παιδιά με αναπηρία θα βρίσκονται μέσα σε αυτό το και όχι στο σπίτι τους! Ανάλογα βέβαια με τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα παιδί ξεχωριστά, με έγκυρη- πρώιμη παρέμβαση καθώς και με την κατάλληλη στήριξη στην οικογένεια του παιδιού – που βάζει το χέρι στην τσέπη βαθιά από την 1η στιγμή,ελπίζοντας στην βελτίωση του παιδιού τους.

 

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί (!) αυτοί τσακίζουν τις ζωές μας, τα σχολεία μας – εμείς θα τσακίσουμε αυτούς!

 

Από το Υπουργείο Εργασίας, η αντιπροσωπεία των αναπληρωτών και των σωματείων που είχαν πάρει απόφαση για την κινητοποίηση , στο αίτημα για εξίσωση των αδειών των μόνιμων εκπαιδευτοκων με των αναπληρωτών έλαβαν την απάντηση ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και μας έκαναν για άλλη μια φορά “μπαλάκι” ότι δηλαδή, το Υπουργείο Εργασίας είναι αναρμόδιο για τις άδειες και να πάμε στο Παιδείας...

Από τη μεριά μας, ως αναπληρωτές μαζί με τα σωματεία μας θέσαμε το θέμα πώς αν θέλουν πραγματικά να εξισώσουν τις άδειες είναι μια πρόταση στις τόσες τροπολογίες που κατεβάζουν και ψηφίζουν σε 1 νύχτα!

 

Η κυβέρνηση δεν θέλει συνάδελφοι,ούτε να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, ούτε εργασιακά δικαιώματα και αυτά όχι γιατί είναι “κακή” αλλά γιατί συμφωνεί από την 1η στιγμή με το Μνημόνιο του ΣΕΒ στην εκπαίδευση και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για υπέρ – ελαστική απασχόληση χωρίς διακιώματα, φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

 

ΚΟΦΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ!

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - Οργανώνουμε τις επόμενες δράσεις μας:

  • Παρασκευή 31/3, στις 18:00 στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη για τα θέματα της ειδικής αγωγής και τις τελευταίες εξελίξεις.

  • 3-7 Απρίλη : εβδομάδα δράσης σε κάθε διεύθυνση με αίτημα μαζικοί διορισμοί εδώ και τώρα!

  • Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. 
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
  • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.

  • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.

  • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

  • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

  • Επίδομα θέρμανσης.