Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 13:00!

 
Το ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια, με όλο το απαραίτητο προσωπικό στη θέση του από την πρώτη μέρα και με την αναγκαία στήριξη από το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και του εγκλεισμού στα παιδιά!
Δε θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με κενά σε καμία ειδικότητα, δε θα παζαρέψουμε τα μορφωτικά δικαιώματά των μαθητών μας!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Να πραγματοποιηθεί β’ φάση προσλήψεων και να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά των σχολείων, με πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις!
  • - Να αντιμετωπιστούν όλα τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά κενά της πανδημίας με ενισχυτική διδασκαλία, με όλο το απαραίτητο, επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, με οργανωμένο σχεδιασμό για την κάλυψη των μαθησιακών κενών.
- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων και που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους!
- Να παρθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών και των εκπαιδευτικών: 15 μαθητές ανά τμήμα, χρηματοδότηση για σχολικές υποδομές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν, μαζικός εμβολιασμός με ενημέρωση και υποστήριξη, ως όπλο κατά της πανδημίας και όχι ως μέσο απειλών, εκβιασμών και διαχωρισμού των εργαζομένων!
Παλεύουμε να μην εφαρμοστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους μαθητές μας και υποβαθμίζει τη μόρφωσή τους!
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!
Συμμετέχουμε όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, γιατί η λύση βρίσκεται μόνο στη συλλογική, μαζική διεκδίκηση!