ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΕΕΠ/ΕΒΠ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ΦΑΣΗ


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΕΕΠ/ΕΒΠ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ΦΑΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζουν πραγματική «σφαγή» στις προσλήψεις αναπληρωτών και την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Οι δηλώσεις της υφ. Παιδείας «ότι δεν είναι παιδαγωγικά σωστό κάθε μαθητής/ρια με διάγνωση να έχει παράλληλη», η δήλωση του υπ. Παιδείας ότι «τα κενά δεν καταγράφονται σωστά με αποτέλεσμα να υπερεκτιμώνται », η ενημέρωση του γγ. του υπουργείου στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ ότι «στο myschool τα κενά που εμφανίζονται είναι πολύ λιγότερα από τις 20.000» και πολλά άρθρα στον φιλοκυβερνητικό τύπο ότι «οι προσλήψεις είναι πολλές και πρέπει να γίνει εξορθολογισμός» επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι ετοιμάζεται «σφαγή» στις προσλήψεις για την φετινή χρονιά.

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!

Φτάνουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη και η κατάσταση στα σχολεία παραμένει εκρηκτική: χιλιάδες κενά, χαμένες διδακτικές ώρες, μαθητές χωρίς παράλληλης στήριξη, σχολεία που δεν μπορούν να φτιάξουν πρόγραμμα, ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται.

Παρ' όλα αυτά πολλοί από εμάς δεν λάβαμε αυτό το πολυπόθητο sms που θα μας άνοιγε την πόρτα του σχολείου.

Πολλοί από εμάς παραμένουμε “στον αέρα” περιμένοντας το τι και πώς θα γίνει. Την ίδια στιγμή βέβαια, τα νοίκια και οι λογαριασμοί τρέχουν, η ακρίβεια καλπάζει!

Σκεφτόμαστε τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας! Σκεφτόμαστε, όμως, και τους χιλιάδες μαθητές/τριες μας που και αυτοί είναι “στον αέρα”!

Πάνω από 20.000 αναπληρωτές που δουλέψαμε την περσινή χρονιά δεν ξέρουμε πότε και αν θα προσληφθούμε, δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι μας ξημερώνει.

Γι' αυτό και δεν περιμένουμε άλλο πάνω από το κινητό! Δεν περιμένουμε ότι οι κυβερνώντες θα ενδιαφερθούν για την ζωή μας και την μόρφωση των παιδιών!

Απ' ότι φαίνεται ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να το κάνουν!

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:

Συναντιόμαστε και συζητάμε όλοι την Τετάρτη 20/9, στις 19.30,
στα Γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2, Αθήνα).

Συζητάμε, οργανωνόμαστε, κινητοποιούμαστε, ώστε να πιέσουμε:

-       

Τώρα να γίνει η β' φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών! Να μην οδηγηθεί στην απόλυση και ανεργία κανένας/μια συνάδελφος/ισσα.

-       

Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρήζει παράλληλης στήριξης να την έχει!

-       

Μέτρα οικονομικής στήριξης για όλους τους αδιόριστες εκπαιδευτικούς που είναι στους πίνακες!

 

Επικοινωνία


Βαλάκος Παναγιώτης 6942978706 | Μάγδα Δρούγκα 6971866918 | Αστέρης Στύλος 6981039980