Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

Η αντιλαϊκή κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο. Απέλυσε συναδέλφισσες αναπληρώτριες που υπηρετούν στον Πειραιά και στη Βοιωτία και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα πρόβληματα με την υγεία τους.

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι οι συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, δεν έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η συναδέλφισσα από τον Πειραιά είχε καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017 ενώ έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Μια ημέρα αργότερα, το Υπουργείο Παιδείας με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή (http://www.minedu.gov.gr/news/30968-20-10-17-diefkriniseis-gia-tin-anaklisi-anapliroton-ekpaideftikon-gia-to-didaktiko-etos-2017-2019).

Αντίστοιχο ήταν και το περιστατικό απόλυσης συναδέλφισσας αναπληρώτριας, που δούλευε στην Βοιωτία στις 18 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη! Πρόκειται για αίσχος!

Το ποτήρι ξεχείλισε! Συνάδελφοι με βαριά νοσήματα (πχ καρκινοπαθείς) αναγκάζονται να μπουν στην τάξη ακόμα και την περίοδο που κάνουν χημειοθεραπεία γιατί δικαιούνται μόνο 15 μέρες άδεια, μωρομάνες με παιδί 2-3 μηνών καλούνται να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα χωρίς καμία στήριξη, συνάδελφοι παραιτούνται από τουριστικές περιοχές γιατί δεν έχουν κάνα διχίλιαρο στην τράπεζα για να πληρώσουν τα υπέρογκα νοίκια των πρώτων μηνών, χιλιάδες απολύθηκαν την τελευταία χρονιά και πλέον δεν δικαιούνται καν ταμείο ανεργίας.

Η απάντηση του υπουργού Γαβρόγλου απέναντι στην κατάσταση που βιώνουμε χυδαία. «Δε θα προσλάβουμε ούτε  έναν αναπληρωτή αν δεν είμαστε σίγουροι ότι χρειάζεται» και απειλεί με ΕΔΕ διευθυντές σχολείων που δηλώνουν δήθεν πλασματικά κενά. Με λίγα λόγια ο υπουργός ξεδιάντροπα υπονοεί  ότι μη πολυμιλάτε γιατί σας κάνουμε και χάρη που δουλεύετε.

  • Καλούμε όλα τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν τώρα αποφάσεις. Απαιτούμε να γυρίσουν εδώ και τώρα στη δουλειά οι συνάδελφοι, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που έχασαν.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου από τον Πειραιά που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35).