ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους, που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών απαιτώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προυποθέσεις. Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στα μέτρα που παίρνει η Συγκυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τσακίζοντας τις ζωές μας και τα δικαιώματα μας!

 

Σήμερα, αναδείχτηκε ότι όταν οργανωμένα και συλλογικά,  διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας, η Κυβέρνηση μας φοβάται......Για αυτό άλλωστε, σήμερα έστειλε τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα να χτυπήσουν τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς, που ζητάμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα καθώς και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων εκπαιδευτικών.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συναδέλφισσας  στην Κοζάνη με επαπειλούμενη κύηση που κινηδυνεύει να απολυθεί μιας και σε 7 μέρες τελειώνει η αναρωτική της άδεια!

 

 

Καταγγέλουμε την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας!

 

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει κατακτηθεί από τους συναδέλφους μας τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες και κινητοποιήσεις! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα το κερδίσουμε και εμείς!!!

 

Το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση θα το κερδίσουμε

με τους αγώνες και την οργάνωση μας!

 

 

Συνάδελφοι, τις επόμενες μέρες προχωράμε

·      

Σε κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις

·      

Σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις  μαζί με τα σωματεία μας

·      

Σε πανεκπαιδευτική απεργία τις επόμενες μέρες!

 

Όλοι οι αναπληρωτές στα σωματεία μας!!!

 

ΑΘΗΝΑ 2/3/2018