Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23/6

Στις 23/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πρωτοβουλιας Αναπληρωτών, των συλλόγων εκπαιδευτικών, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ καθώς και του Επιμελητηρίου Εικαστικών, με το Υπουργείο για να καταθέσουμε τις πάνω από 1000 υπογραφές συναδέλφων-αναπληρωτών από όλη την Ελλάδα μαζί με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως αναπληρωτές αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση.

Από την πλευρά του Υπουργείου μας δέχθηκε ο σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα ειδικής αγωγής κ. Κασιανός και ο σύμβουλος σε θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Αθανασόπουλος με τους οποίους έγινε συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με την εκπαίδευση, είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως γονείς, ειτε ως μαθητές. Τα ζητήματα που θέσαμε και πάνω στα οποία απαιτήσαμε μια ξεκάθαρη απάντηση είναι:

 

  • Να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις του Υπουργείου για τα Τμήματα ένταξης, τα νηπιαγωγεία και τα ολοήμερα
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων.
  • Επάνδρωση των σχολείων εξ' αρχής με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μην πάει ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη.

 

Σ' αυτά τα ξεκάθαρα αιτήματα η μοναδική ξεκάθαρη απάντηση που πήραμε ήταν πως καμία Υπουργική Απόφαση δεν καταργείται. Ακόμη, πως θα προσληφθούν τόσοι αναπληρωτές για την νέα σχολική χρονιά όσες και οι ανάγκες αλλα και μια κυνική προσέγγιση τωνπραγμάτων λέγοντας πως ελπίζουμε να μην κλείσει η νέα χρονιά με 3.000 κενά. Φυσικά, εννοούν τις ανάγκες που φτιάχνουν αυτοί κόβοντας και ράβοντας για να έρθει το σχολείο στα μέτρα τους και όχι το δικαίωμα του καθενός στην δωρεάν εκπαίδευση.

 

Παλεύουμε για :

  • Μαζικούς Διορισμούς Μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης. Κάνεις μας δεν περισσεύει!! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ανασφάλεια και ελαστική εργασία!!